Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Гръцки анархисти боядисаха в черно офиса на министъра на образованието

08 ноември 2019, 15:25 часа • 1542 прочитания

Гръцки анархисти от групата „Рубикон“ извършиха акт на вандализъм в политическия офис на министърката на образованието и вероизповеданията на Гърция Ники Керамеос. Правителството счита това за фашистка акция, съобщава РИА Новости, цитирани от БГНЕС. 

Групата стана известна с извършването на стотици безнаказани атаки срещу посолства, резиденции на посланици, институции, ведомства и фирмени офиси.

Студентската група „Рубикон“ влязла в политическия офис на министъра днес и боядисала в черно стените и вратата.

Във видеоклип, публикуван в портала на анархистката организация, се казва, че това е направено в знак на протест срещу премахването на правото на университетско убежище, според което полицията нямаше право да влиза на територията на учебните заведения и в резултат на това те се превърнаха в територия на беззаконие. Студентите протестират и срещу плановете за експулсиране на "вечни" студенти, които са записани в университети от много години, получавайки обезщетения.

Гръцкото правителство осъди нападението.

"Страхливите хулигани днес извършиха акт на вандализъм в политическия офис на министъра на образованието и вероизповеданията Ники Керамеос. Правителството не се страхува и продължава да модернизира и затяга държавните университети. И ние, и всички други политически сили, трябва да осъдим този акт на фашизъм", заяви говорителят на правителството Стелиос Пецас в изявление.

Райко Павлов
Райко Павлов Отговорен редактор
Новините днес