Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Готвача на Путин: Не бяхме ние, ЦРУ е убило бившия ни наемник

15 ноември 2022, 15:37 часа • 7425 прочитания

Руският олигарх и собственик на ЧВК "Вагнер" Евгений Пригожин търси начини да оправдае своите наемници в убийството на бившия затворник Евгений Нужин, служил в редиците на военната му компания. Според последната версия на Пригожин в убийството са замесени американските специални служби.

Пригожин, повече известен като Готвача на Путин, е поискал от главния прокурор на Русия Игор Краснов да извърши доследствена проверка за установяване на фактите и обстоятелствата около екзекуцията на бившия член на "Вагнер".

ОЩЕ: Лавров с Apple Watch и тениска на хомосексуален художник: Интернет се смее, а Захарова скача в защита 

„За мен е напълно очевидно, че Евгений Нужин е бил отвлечен и брутално убит от служители на ЦРУ“, се казва в изявлението на Пригожин, публикувано от пресслужбата на фирмата му "Конкорд" в Telegram.

След като първоначално приветства зверското убийство, сега Пригожин категорично отрича Нужин да е бил отвлечен и убит от неговите наемници. В потвърждение на това той използва следния "аргумент": "След разпита никой от служителите ми не съобщи, че е отвлякъл Нужин или че е участвал в екзекуцията му. А бойците се отличават с отлична дисциплина и стриктно спазване на международните норми."

Освен това Пригожин твърди, че екзекутираният затворник е бил вербуван от ЦРУ и е отишъл в затвора за 27 години с предварителната цел да проникне след това в ЧВК "Вагнер" и да създаде условия за собствената си екзекуция.

ОЩЕ: Зеленски обяви условията за прекратяване на войната на срещата на Г-20

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес