Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Гиркин: Всеобща мобилизация в Русия ще бъде обявена през есента

19 юни 2023, 09:10 часа • 7369 прочитания

Всеобща мобилизация в Руската федерация ще бъде обявена тази есен. Това заяви бившият силов министър на сепаратистката ДНР и бивш служител на ФСБ, осъденият от Международния съд в Хага терорист Игор Стрелков-Гиркин.

"С такъв подход на ръководството на страната към войната, каквито и победи да удържи нашата армия, ние тази война ще я загубим. Просто ще я загубим. Защото дори при очевидната нужда да се предприемат най-спешни действия не само че това не се прави, но дори не се повдига въпросът за необходимостта от тези действия", каза той си в канала си в YouTube (39:28 мин. на видеото). Мобилизация най-вероятно ще бъде обявена през есента", каза той.

По думите на Гиркин военното министерство на Русия след като сега прави отчет, че са били набрани 135 000 военнослужещи по договор, веднага след това "свенливо признава, че от тези 135 000 души повечето са били убити".

Според Гиркин обаче от министерството са излъгали - тези 135 000 души не са наети по договор, а са мобилизирани.

ОЩЕ: Гиркин: Ако продължим така да воюваме, скоро няма да удържим и Кремъл (ВИДЕО)

При тези оценки, каза той, украинската армия вероятно превъзхожда руските сили на фронта 3-4 пъти. И след следващата вълна на мобилизация в Русия ще трябва да чакаме 3 месеца, докато тя даде резултат, добави той.

Освен това, по думите му, украинската армия превъзхожда руските сили на фронта "не само числено, но и технически". "Въоръжените сили на Украйна ще получат нови ракети, самолети. Някой ако си мисли, че ще "счупим като орехи" изтребителите F-16 - не, няма да ги счупим. Въоръжените сили на Украйна ще получат предимство във въздуха с тях“, каза Гиркин.

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес