Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Гиркин: С един залп украинците унищожават цели бригади, ударът в Макеевка не бе най-лошият (ВИДЕО)

10 април 2023, 23:47 часа • 18623 прочитания

"Само с един залп украинци са унищожили целите щабове на руски военни бригади заедно с командирите им". Това твърди във видео Игор Гиркин – бивш силов министър на т.нар. ДНР (Донецка народна република) и осъден на доживотен затвор на първа инстанция в Хага заради свалянето на полет MH17.

"Случаят в Макеевка за съжаление в никакъв случай не е единичен, той просто получи повече гласност. А имаше и по-лоши подобни случаи", казва Гиркин. "Сега започнахме да се научаваме. Нашите военни започнаха да осъзнават, че дори на значително разстояние от фронта, не трябва да се събират на големи групи и да отбелязват деня на Росгвардия", допълва още Игор Гиркин.

Припомняме, че с помощта на HIMARS украинските военни нанесоха унищожителен удар по казарма в Макеевка, Донецка област. По данни на Киев, при нападението са загинали най-малко 500 руски военни, Москва обаче призна за 89 жертви. Дни след атаката Украйна обяви, че от засечен разговор между руснаци, участвали в разчистването на пораженията, става ясно, че единият от тях е участвал в превозването на 610 тела на свои мъртви сънародници, натоварени на общо 12 камиона КАМАЗ.

Във видео, появило се в антивоенния канал в Telegram "Сеятель ветра", мъж, оцелял след нападението твърди, че руските военнослужещи са били събрани в актовата зала на училището, за да слушат новогодишното поздравление на руския президент Владимир Путин. 

Натоварена мобилна клетка издала руснаците, поразени в новогодишната нощ (ВИДЕО)

Макеевка е една от ключовите точки на фронта при град Донецк и Авдеевка - най-силната украинска позиция в тила на Донецк.

Следете развитието на войната в Украйна тук

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес