Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Гиркин към съветниците на Путин: Мислете малко, ако ви е останал мозък от кокаина

19 декември 2022, 15:05 часа • 10300 прочитания

Бившият военен министър на сепаратистката ДНР и осъден на първа инстанция за свалянето на малайзийския самолет Игор Гиркин (Игор Стрелков) изригна с критика срещу руския президент за това, че не е казал дори една съчуствена дума за загиналите руски граждани по границата с Украйна, но е намерил време да поздрави аржентинския си колега за спечелването на Световното първенство по футбол в Катар. За тази липса на реакция към последствията от ударите на украинските сили по границата с Русия Гиркин обвини съветниците на Путин, които, по думите му, са абсолютно неадекватни. Колкото до самия Путин - Гиркин заяви, че от него отдавна нищо не очаква. 

„Отново стои въпросът с адекватността на съветниците на президента: Путин НЕ изрази нито една дума на съчувствие към загиналите в Белгород и Донецк, но в момент, когато болницата "Калинин" все още гореше, побърза да поздрави аржентинския президент за победата в шоуто, наречено „световно първенство по футбол". Ето това са приоритетите им...", каза възмутен Гиркин.

"Отдавна не очаквам нищо от самия Путин - с него всичко е ясно от много дълго време. Но съветниците му са длъжни да мислят, тъй като от това зависи бъдещата им позиция. (...) Така че се налага да мислят - ако кокаинът все още не е отнесъл и остатъка от мозъците им", каза Гиркин.

ОЩЕ: Игор Гиркин нарече пропагандист на Путин "страхлив лъжец" и го предизвика на публичен дебаттелеграм

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес