Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Германската Rheinmetall ще достави още 20 бойни машини Marder на Украйна (ВИДЕО)

23 юни 2023, 15:13 часа • 4517 прочитания

Германският оръжеен концерн Rheinmetall обяви, че възнамерява да достави още 20 бойни машини на пехотата Marder на Украйна това лято.

Според Welt компанията е потвърдила поръчката, обявена в началото на юни, този петък в Дюселдорф. Германското правителство ще плати за досега съхраняваната техника в складовете на Бундесвера. Това означава, че Украйна ще получи 60 машини Marder - 40 от Rheinmetall и 20 от складовете.

Rheinmetall може да предостави още 60 броя и работата по това вече е в ход в заводите на Rheinmetall в Касел (Хесен) и Унтерлус (Долна Саксония), пише Welt.

Също така, по програмата Ringtausch на германското правителство Гърция ще получи 40 бойни машини Marder, които също трябва да бъдат доставени това лято. Това е част от т.нар. програма за многостранен обмен на оборудване, когато страните от НАТО прехвърлят на Украйна тежко военно оборудване от съветската епоха в замяна на системи западно производство.

В сряда стана ясно, че Германия е предоставила на Украйна нова партида военна помощ, включително боеприпаси с прецизно насочване - припомнете си каква е тя.

ОЩЕ: Тежко оръжие за Украйна: какво могат "Мардер" и "Пейтриът"

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес