Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Германската полиция арестува заподозрени за подготовка на терористичен акт

09 февруари 2017, 12:50 часа • 885 прочитания

Полицията в Германия арестува през миналата вечер двама души по подозрения за подготовка на терористичен акт. Арестите са били извършени в град Гьотинген, провинция Долна Саксония, съобщиха германските сили за сигурност.

Двамата задържани са 27-годишен мъж от Алжир и 23-годишен мъж от Нигерия. Полицията е провела обиски в 12 обекта в града, както и в северната провинция Хесен, съобщи БГНЕС. В операцията са участвали около 450 служители на реда.

Вчера полицията проведе обиски в градове от федералната провинция Северен Рейн-Вестфалия по подозрения във финансиране на терористичната групировка „Джебхат Фатах аш Шам“, известна преди като Фронта „Ан Нусра“.

От федералната прокуратура в град Карлсруе съобщиха, че обиски са били извършени и на територията на Великобритания. Акциите, извършени срещу двама заподозрени, които са събирали помощи за групировката под формата на лекарства, хранителни продукти, медицински принадлежности и дори линейки за спешна помощ и са набирали бойци за сражения в Сирия.

Милена Славкова
Милена Славкова Отговорен редактор
Новините днес