Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Германец, който не вярва в коронавируса, подпали кметство

25 март 2021, 18:33 часа • 1438 прочитания

Кметството в град Делменхорст (Долна Саксония, Германия) е било атакувано от коронаскептик. 30-годишен мъж хвърлил в прозорците на сградата няколко коктейла „Молотов“.

Инцидентът се е случил във вторник късно през нощта. Пламъците се виждали много добре през нощта. Няколко минувачи задържали вандала и го предали в ръцете на властите. В районното мъжът обяснил, че причините за действията му са "умора от коронавирусните ограничения" и с недоволство от това, че "локдауните са станали част от ежедневието".

Пожарът сериозно повредил стаята на информационното бюро за туристи. Бързо пристигналата на място пожарна успяла да ограничи разпространението на пламъците.

По информация на изданието Kreis Zeitung, "изгорелият кабинет е бил историческа ценност, заради старинния дървен интериор". Няколко от помещенията на сградата са били повредени от дима. По предварителни оценки на полицията, щетите от пожара възлиза на около 50 000 евро.

Нападателят е бил трезвен в момента на акцията си и е осъзнавал действията си, съобщават от полицията. Вандалът не е осъждан, но е попадал нееднократно в полезрението на полицията, заради неспазване на карантинните мерки.

Още: Една кутийка нещастие - това е количеството коронавирус, което повали света на колене

Кирил Кирилов
Кирил Кирилов Отговорен редактор
Новините днес