Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Газпром" опитва да принизи шистовия газ

28 февруари 2017, 09:18 часа • 1307 прочитания

Член на борда на холдинга "Газпром" заяви, че компанията е твърдо против идеята за разделение на единната система за доставяне на газ. "Газпром" взе решение да не участва в „шистовата треска“, обхванала света в последните години, каза Олег Аксютин по време на Ден на инвеститора в Сингапур.

"Ние съзнателно и обосновано взехме решение да не участваме в световната шистова треска. По наше мнение, това решение бе правилното“, каза той, като отбеляза, че "Газпром" има свои собствени технологии за добив на нетрадиционни природни горива.

Средната цена за износ на газ от "Газпром" за Европа през 2016 година е била 167 долара за хиляда куб. метра, каза още той. През 2017 година се очаква да има повишаване на цената на газа за европейските страни, които са клиенти на "Газпром" и цената за хиляда куб. метра да стигне 180-190 долара.

"Газпром" на 1 януари 2017 вече е построил почти 700 км от газопровода „Силата на Сибир“, доставките чрез който ще отиват към Китай. През настоящата година е планирано изграждането на повече от 600 км.", съобщи Аксютин.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес