Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Френска авиокомпания няма да допуска пътуващи с температура над 38 градуса

09 май 2020, 16:42 часа • 1931 прочитания

Френска авиокомпания ще измерва телесната температура на всеки един от пътуващите, преди полета. Това се посочва в официално съобщение, публикувано днес (09.05.20 г.) на уебсайта на авиокомпанията, информира ТАСС. Предпазната мярка се въвежда от 11.05.20 г., за да осигури санитарната безопасност. Планира се постепенно да се въведе системата за контрол на температурата, преди отпътуване на самолета, още на летището.

Проверките ще се извършват с помощта на безконтактни инфрачервени термометри. "За да получи разрешение за полет пътуващият трябва да има температура до 38 градуса. На останалите може да им бъде отказано да се качат на борда. Резервацията им в този случай ще бъде променена без такса за следващи дати, гарантират от френската авиокомпания.

В съобщението се посочва, че от 11.05.20 г. всички пътуващи и екипажи на самолети трябва да носят маски на лицето по време на полета. В допълнение, дистрибуцията на храни и напитки ще бъде спряна на вътрешни и кратки полети из Европа. Що се отнася до полетите на дълги разстояния, услугите на борда ще бъдат ограничени. Ще се даде предпочитание на опакованите продуктите. Ще бъде извършена и допълнителна дезинфекция на салоните в самолетите.

Атанаска Маркова
Атанаска Маркова Отговорен редактор
Новините днес