Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Франция засега няма да спира британски риболовни кораби

02 ноември 2021, 07:25 часа • 1159 прочитания

Франция отлага временно планираните наказателни мерки срещу Обединеното кралство, докато продължават преговорите за риболовните права след Брекзит, заяви френският президент Еманюел Макрон. От "Даунинг стрийт" казаха, че приветстват хода на Париж и ще продължат интензивните дискусии и днес, 2 ноември, пише БГНЕС.

Париж заплаши, че ще блокира достъпа на британски риболовни съдове до френски пристанища от полунощ по повод на спора за издаване на лицензи за риболов на френските траулери в британски води. Макрон обаче заяви пред журналисти в Глазгоу, че санкциите ще бъдат отложени, тъй като преговорите ще продължат. Британската страна изрази задоволство от хода на Франция.

Междувременно британският министър за Брекзит лорд Дейвид Фрост заяви, че е приел поканата на френския министър по европейските въпроси Клеман Бон за среща в Париж в сряда (3 ноември). Еманюел Макрон все пак бе предпазлив в изявлението си като посочи: "Ще видим докъде сме стигнали утре в края на деня, дали нещата наистина са се променили."

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес