Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Франция в шок от жесток масов бой между чеченци и араби в Дижон (ВИДЕО)

16 юни 2020, 07:21 часа • 10157 прочитания

Във Франция започна разследване, което да установи обстоятелствата на избухналите в Дижон безредици с участието на имигранти от Чечения, се казва в съобщение на френското вътрешно министерство.

Министърът на вътрешните работи Кристоф Кастанер съобщи на кмета на града, че изпраща в Дижон мобилни подразделения на специалните части, които да помогнат за възстановяването на реда, съобщи РИА Новости, цитирана от БГНЕС.

Обстановката в Дижон се нажени в събота вечерта, когато няколко десетки души с покрити с качулки лица се събраха в центъра на града, след което нападнаха наргиле-бара Le Black Pearl. Според свидетелства на очевидци и видеозаписи, нападателите са били въоръжени с арматурни железа, ножове, отвертки и бейзболни бухалки. На мястото на инцидента е пристигнала полиция, която е използвала сълзотворен газ, за да разпръсне участниците в безредиците.

 

Медиите съобщават, че инцидентът е избухнал заради разчистване на сметки между групи чеченски имигранти, които са се събрали в Дижон от цяла Франция, и местни наркотърговци, предимно с произход от Магреба. Повод за конфликта е станал побоят над млад участник в чеченска банда.

Въпреки присъствието на силите на реда, обстановката остана напрегната и днес, а вследствие саморазправата няколко души са били ранени.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес