Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ЕНП моли Рединг да следи отблизо България

10 декември 2013, 21:38 часа • 30950 прочитания

Трима български евродепутати от ЕНП поискаха заместник-председателя на Европейската комисия Вивиан Рединг, да наблюдава отблизо случващото се в България, защото според тях, то не кореспондира с европейските ценности и принципи на управление.

Надежда Нейнски, Моника Панайотова и Светослав Малинов са разговаряли с Рединг в Страсбург, като са обърнали внимание върху проявите на полицейско насилие срещу мирно протестиращи граждани, политическата репресия над протестиращи и опозиция, натиска върху медиите, назначенията на компрометирани политически фигури на ключови държавни позиции и непрозрачното взимане на решения по геостратегически проекти, съобщиха от пресцентъра на ЕНП.

Евродепутатите са подчертали, че продължаващите протести поставят не социални, а въпроси за морала в политиката, за повече прозрачност, независимост на медиите и борба с корупцията.

Депутатите са изразили притеснение, че участието в тях води до санкции от страна на управляващите, което е в разрез с конституционните права на гражданите.

Десислава Мирчева
Десислава Мирчева Отговорен редактор
Новините днес