Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Елизабет II кара „Ягуар“-а си в двора на Уиндзор

01 ноември 2021, 16:50 часа • 2890 прочитания

В понеделник кралица Елизабет II е била забелязана зад волана на автомобил в замъка Уиндзор, съобщават британските медии.

По този начин те разсейват опасенията за здравето ѝ, след като по съвет на лекарите тя пропусна срещата на върха COP26, организирана от Обединеното кралство.

95-годишната кралица е била видяна сама в зеления „Ягуар“, който използва за превоз на кучетата си, съобщи таблоидът „Сън“.

Кралицата се отказа да участва в срещата на върха на ООН за климата, на която световните лидери се събраха в Глазгоу в понеделник, след рядко публично признание за здравословни проблеми.

В края на октомври Бъкингамският дворец съобщи, че тя е посетила частна лондонска болница за неизяснени "предварителни прегледи" и е останала за една нощ.

Кралицата бързо възобнови официалните си задължения и проведе няколко аудиенции чрез видеовръзка.

След това обаче тя се отказа от очакваната си поява на вечерен прием за COP26 в Глазгоу в понеделник след "съвет да си почине", съобщи Бъкингамският дворец.

По-късно от двореца заявиха, че тя ще почива "поне" още две седмици.

През уикенда премиерът Борис Джонсън заяви, че тя е в "много добра форма". Тя все още трябва да направи предварително записано видеообръщение към делегатите на COP26 на вечерното събитие.

Нейният най-голям син и наследник, принц Чарлз, беше един от ораторите в понеделник, заедно с почитания природонаучен водещ Дейвид Атънбъро, който също е на 95 години.

През последните седмици кралското семейство неведнъж се е изказвало по въпроси, свързани с околната среда, а в средата на октомври кралицата бе чута да изразява раздразнението си от световните лидери, които "говорят", но "не правят" достатъчно за изменението на климата.

Най-дълго управлявалият британски монарх ще отпразнува своя платинен юбилей през следващата година, отбелязвайки 70 години на трона.

До престоя си в болница този месец тя почти ежедневно участваше в официални мероприятия.

Неотдавна обаче беше видяна да ходи с бастун и според съобщенията се е отказала да язди коне.

Евелина Гечева
Евелина Гечева Отговорен редактор
Новините днес