Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Дъщерята на Немцов обвини Путин за убийството на баща си

12 март 2015, 17:41 часа • 17553 прочитания

Дъщерята на убития руски опозиционен лидер Борис Немцов каза, че руският президент Владимир Путин трябва да понесе отговорността за неговото убийство. Според Жана Немцова президентът е "политически" виновен. Тя отново изрази обвиненията на някои от приближените на баща си, че убийството му е политически мотивирано. "Той беше най-отявленият критик на Путин. Той беше най-влиятелният лидер на опозицията в Русия", допълни тя. Според нея след смъртта на Немцов опозицията е "обезглавена" и "всички са уплашени".

30-годишната жена заяви, че разследващите все още не са се свързали с нея, защото те не са "заинтересовани в независимо разследване".

Миналата година Немцов се е свързал с руските власти след като е получил смъртни заплахи на своята страница във Facebook, които той е свързал с позицията му относно кризата в Украйна. BBC припомня, че той е подготвял доклад, който се е очаквало да разобличи прикрито военно руско участие в конфликта. През септември обаче полицията е отказала да разследва неговите оплаквания.

Жана Немцова заяви също, че откакто е убит, тя няма достъп до неговия апартамент, където той държи всички свои документи.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес