Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Двуцифрено число загинали в срутилия се след взрив блок в Белгород (ВИДЕО)

13 май 2024, 08:13 часа • 2075 прочитания

Броят на загиналите след срутването на 9-етажен блок в руския град Белгород вече стана 15 души. Това съобщава руското министерство на извънредните ситуации.

Срутването стана факт след експлозия - моментално руските власти посочиха за виновник Украйна, тъй като Белгород е мишена на непрестанен обстрел и атаки с дронове. Причината - от Белгородска област постоянно са обстрелвани Харков и Харковска област - с балистични ракети, дронове и авиационни бомби.

Дали обаче точно тази трагедия е отговорност на Украйна? Видеокадрите и снимките от мястото на събитието подсказват, че това точно в този случай не е така. Вече има поне две версии каква е причината за случилото се - Русия е изпуснала отново авиационна бомба, която този път се е взривила, или е имало газова експлозия. Интересното е, че първоначално руското военно министерство обяви, че случилото се е в резултат на паднали отломки от прехваната от руското ПВО ракета "Точка У", но популярният руски военен телеграм канал "Рибар", създаден от бившия говорител на руското военно министерство Михаил Звинчук, вече говори как трагедията е резултат от украинска авиационна бомба - научете повече: Руска провокация ли бе взривът в жилищния блок в Белгород? (ВИДЕА)

 

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес