Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Две момичета изгоряха живи по време на шоу в "Къща на ужасите" в Дагестан (СНИМКИ и ВИДЕО)

22 юли 2024, 12:51 часа • 2534 прочитания

Две млади момичета загинаха в Дагестан при пожар в "Къща на ужасите" по време на шоу, в което никой от персонала не се опитал да им помогне да оцелеят. Едното от момичетата било приковано на стол с белезници.

25-годишната Мадина и 19-годишната й приятелка Асият присъствали на шоуто, което се състояло в следното - участник бива обездвижен на стол докато служител, който играел ролята на "тексаския маниак", го плашел като размахвал пред лицето му бензинова резачка, а останалите участници трябвало бързо да намерят изход от лабиринта.

Инцидентът станал, когато служителят подпалил ръкавица, което пък довело до възпламеняване на запалителната течност и до светкавичен пожар.

Още: Руската милиция влезе в школата на най-известния ММА боец

Служителят побягнал и не направил никакъв опит да помогне на момичетата, които крещяли и молели да бъдат освободени. Двете млади жени са получили до 97% изгаряния и въпреки усилията на лекарите починали в реанимацията на местна болница.

Съпругът на Асият, който също присъствал на шоуто, също е тежко пострадал и е настанен в лечебно заведение с 50% изгаряния по тялото.

Асият е дъщеря на главния лекар на Републиканската детска дентална клиника, пише телеграм каналът SHOT, като уточнява, че момичето е работило като ортодонт в частна стоматология и само преди 6 дни се омъжила.

Подробности за трагедията

Близки на починалите момичета разказаха повече подробности какво действително се е случило. Актьорът, играещ "тексаският маниак", залял Мадина, която седяла прикована на стола, с нафта и размахал запалка в опит да я изплаши още повече. Но номерът излязъл от контрол и той я подпалил. След това актьорът побягнал навън уж да търси помощ и повече не се върнал, тримата участници останали вътре сами. 

Асият и съпругът й Саид се втурнали да гасят Мадина. Саид свалил тениската си и се опитал да изгаси пламъците, но те били твърде силни, нямало и пожарогасител. Саид и Асият не могли да намерят изход от лабиринта, опитали се да разбият прозореца към улицата, но не успели да свалят решетките. Минувачи откликнали на молбите им за помощ, но не успели да направят нищо, тъй като къщата била заключена. На място бързо пристигнали пожарникари, които разбили вратата и изнесли пострадалите.  

Асият вече била мъртва. Мадина починала тази сутрин от раните си, Саид остава в реанимация с изгаряния.

Какво е представлявала играта?

Телеграм канали разпространиха видео какво е представлявала играта с предишна участничка, която не е пострадала:

Още: В Дагестан пак тичат с автомати по улиците (ВИДЕО)*. Главният трол на Пригожин остава в ареста

Следственият комитет на Дагестан е започнал разследване и е образувал наказателно дело. Собственикът на "Къщата на ужасите" е задържан.

 

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес