Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Двама загинали и един тежко ранен след атака с нож в Трапс, Франция

23 август 2018, 13:50 часа • 1337 прочитания

Двама загинаха, а един е тежко ранен при нападение с нож в град Трапс, на 30 километра от столицата Париж, съобщиха от Френската полиция. Нападетелят също е мъртъв, след като е бил "неутрализиран" от полицията. Преди това той се опитал да се скрие в сграда.

Властите все още не са посочили мотив за атаката. Причината може да е бил семеен спор, съобщи CNN, тъй като загиналите са роднини на нападателя - неговата сестра и майка.

Френското министерство на вътрешните работи призова обществеността чрез Twitter да "избягва района и да спазва периметъра на сигурността, за да не пречи на полицейската работа".

Вътрешният министър на Франция Жерар Колумб съобщи в Twitter: "Индивидът е неутрализиран, всички мои мисли са с жертвите и техните близки, искам да поздравя действията и примерната мобилизация на нашите полицейски сили, които вече разследват, за да установят обстоятелствата в това трагедия".

Междувременно "Ислямска държава" пое отговорността за нападението в Трапес, чрез един от каналите си за пропаганда, предаде France Press.

Милена Славкова
Милена Славкова Отговорен редактор
Новините днес