Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Двама крадци загинаха след опит за обир на банка в Италия

29 април 2021, 07:40 часа • 4276 прочитания

Кървава развръзка на опит за обир на бижутерски магазин в Гринзане Кавур, провинция Кунео. Двама нападатели са загинали от куршуми, изстреляни от собственика на магазина, който вече е претърпял подобен обир през 2015 г. Телата им са открити на централната улица „Виа Гарибалди“, покрай провинциалния път, който свързва Алба и Бароло, информира БГНЕС.

Третият бандит е успял да избяга. Всичко се случва точно преди затварянето на бижутерския магазин Roggero. Най-малко пет изстрела са изстреляни по обирджиите, които загинали на метри от входа на магазина, единият в средата на улицата, а другия на ъгъла. Екип на „Спешна помощ“ се озовал на мястото почни незабавно, но и за двамата е било твърде късно, за да им се помогне. Сега карабинерите работят за възстановяване на моментите от стрелбата, както и да спре третия бандит, който според някои свидетели е напуснал местопроизшествието с кола. В цялата провинция са поставени контролни пунктове.

„Подготвяхме работата на Общинския съвет, когато чухме изстрелите на улицата“, казва кметът Джанфранко Гарау пред кметството, което се намира съвсем наблизо. "Изплаших се и слязох да проверя какво става“, добавя кметът. Ситуацията все още е объркана. Знам само, че атаката беше насочено към честно и добро семейство, сега са в шок. Преди няколко години вече бяха обирани, нападнаха собственика, съпругата и дъщеря му. Сцена, която за съжаление се повтори, но този път бандитите бяха въоръжени ".

Същият бижутериен магазин е ограбен през 2015 г. На 22 май, двама бандити, единият от които преоблечен като жена, влизат в магазина, където завързват собственика с найлонови ленти, след което го бият жестоко. Съпругата и дъщеря му също са вързани, заключени в банята. Тогава обирджиите успяват да избягат с богат плячка от бижута и часовници за около триста хиляди евро. Двете жени подават сигнал, след като успяват да се освободят. Бижутерът се възстановява няколко седмици от нанесените му увреждания в побоя.

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес