Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Дронове атакуваха Харков през нощта и поразиха общежитие (ВИДЕО)

01 август 2023, 10:18 часа • 1720 прочитания

През нощта на 1 август руските сили атакуваха Харков с дронове камикадзе клас "Шахед", иранско производство, като раниха един човек.

В резултат на нападението са разрушени два етажа на общежитие. Местната медия Suspilne съобщава, че на място са пристигнали служби за спешна помощ, както и пожарникари, тъй като е избухнал голям пожар.

Нападението с дрон е било насочено и към централните части на града.

Русия започна да извършва атаки с дронове срещу Украйна през септември 2022 г. Оттогава тя непрекъснато изтощава украинските системи за противовъздушна отбрана. Американски служители наскоро откриха руски планове за изграждане на завод за производство на дронове в страната в колаборация с Иран.

ОЩЕ: Нови данни, че Иран помага на Русия да строи завод за дронове

И вчера имаше атака срещу Харков

Харковска област е разположена в североизточната част на Украйна. Освен че е подложена на редовен артилерийски и минометен обстрел поради географската близост до Русия, тя ежедневно се сблъсква още с ракетни удари и удари с дронове.

Вчера, 31 юли, пак имаше атака по Харков - с руски ракети, която предизвика пожар.

Междувременно руската столица Москва попадна под поредна заплаха от дронове: Дрон се вряза в сграда в Москва, където се помещават 3 министерства (ВИДЕО)

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес