Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Докато си играем на избори, украинците строят фабрика в Буча (СНИМКИ)

11 април 2023, 11:30 часа • 6088 прочитания

В условията на неспираща вече почти 14 месеца война украинците направиха първата копка на нова фабрика. Не къде да е, а в опустошения от руснаците град Буча, претърпял едни от най-жестоките издевателства на руските окупатори през миналата година.

Първата дама на Украйна Олена Зеленска, заедно с филантропа Хауърд Бъфет, откриха там на 10 април строителството на първата фабрика в Украйна, чиято цел ще бъде да осигури качествено хранене за украинските ученици. Проектът е част от реформа на училищното хранене, инициирана от Зеленска още преди избухването на войната. Фабриката ще произвежда качествена храна за образователните институции на три околни общини - Буча, Немишаево и Бородянка.

Източник: Telegram/Олена Зеленська/Olena Zelenska

ОЩЕ: След разпити от ФСБ: Украйна успя да си върне още 31 откраднати от Русия деца (ВИДЕО) 

В телеграм канала си съпругата на президента Володимир Зеленски пише, че Украйна се връща към реформата на училищното хранене, която бе прекъсната от руската инвазия. "Идеята за висококачествено и пълноценно хранене на децата във военно време стана още по-трудна за изпълнение, но заедно с това дори още по-ценна. Защото нашите деца и нашите учители проявиха истински героизъм - не прекъснаха обучението си. Втора учебна година завършва във военни условия. Затова, нашето желание е да подкрепим децата и учителите, включително и в храненето, от което също зависи качеството на обучението“, пише Олена Зеленска.

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес