Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Добро момче!: Резников показа куче робот, което ще помага в разминирането на Украйна (ВИДЕО)

03 май 2023, 19:33 часа • 3881 прочитания

Министърът на отбраната на Украйна Олексий Резников показа робот куче, което ще се използва за хуманитарни мисии и по-конкретно за обезвреждане на мини.

Роботът имитира поведението на истинските кучета, а Резников го почеша по "гушата" и му каза "Добро момче!". Както и го похвали, че е много игриво.

Резников освен това увери, че украинците „наистина са напреднали“ много по отношение на безпилотните технологии и автоматизираните системи за управление.

"Ние сме поразително различни от орките", казва Резников. "На първо място, по желанието да отидем в бъдещето. Войната, която съвременният фюрер (руският диктатор Владимир Путин) води в Украйна, показа необходимостта от използването на съвременни технологии на фронта. И тук ние не изоставаме. Украинците са невероятно талантливи и всеки помага на армията, както може. Модерните творчески решения днес се раждат в гаражите. Всъщност, както някога беше с бизнес гигантите Джобс, Возняк, Гейтс...", добавя украинският министър в профила си във Facebook.

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес