Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Добри хора намериха и върнаха 20 000 швейцарски франка на собственика им

01 декември 2022, 20:02 часа • 6061 прочитания

Когато възрастен мъж внезапно осъзнал, че му липсват повече от 20 000 швейцарски франка в брой, току-що изтеглени от швейцарска банка, той предположил, че е бил ограбен. За щастие двойка намерила пачката банкноти, натъпкана в плик и захвърлена на улицата, и отишла в дома му, за да върне парите в пълен размер, съобщи местната полиция, цитирана от БГНЕС.

Потърпевшият, който е ням, отишъл в банката в малкия град Мартини в Южна Швейцария и изтеглил 20 000 швейцарски франка (21 260 долара). Когато се прибрал вкъщи, разбрал, че пликът му липсва. Предполагайки, че по пътя към дома сигурно са го ограбили, той отишъл в полицията, за да съобщи за кражбата на парите. 

Оказало се, обаче, че той не е жертва на нечиста игра, а просто е изпуснал плика, когато се е качвал в колата си, паркирана пред банката. Една двойка намерила плика, който освен пачка банкноти съдържал и бележка за теглене на пари, в която бил посочен адресът на мъжа. Те отишли в дома му, за да върнат парите в пълен размер.

Мъжът бил толкова благодарен, че дал на двойката 500 франка, съобщиха от полицията, приветствайки "прекрасната история за честността на гражданите".

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес