Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Денят дотук: Втора руска петролна база пламна - или цигара, или кабел (ВИДЕО)

04 октомври 2024, 10:37 часа • 874 прочитания

Още една петролна база в Русия стана жертва на пламъци - след като рано сутринта друга петролна база пламна във Воронежка област след атака с дронове: За добро утро: Поредна руска петролна база гори след атака с дронове (ВИДЕО).

Втората база обаче се намира в Перм, а руското военно министерство в официалната си сводка не признава тази нощ там да е имало атака с дронове. В сводката си министерството сочи, че са свалени 18 дрона - по 6 над Белгородска и Воронежка област, 5 над акваторията на Азовско море и 1 над Ростовска област.

Официално причината за пожара не е съобщена. Ето какво посочва руското министерство на извънредните ситуации: "В промишлената зона на село Осенци гори частна база за съхранение на петролни продукти, на площ от 10 000 квадратни метра. Огънят е обхванал цистерните с гориво. Служители на руското министерство на извънредните ситуации предотвратиха разпространението на огъня към частни жилищни сгради, административни сгради и суха растителност. На място работят над 60 пожарникари и 19 единици техника. Няма пострадали", съобщиха от руското министерство на извънредните ситуации.

Междувременно министерството уточни и, че пожарът е угасен. Причината за избухването му все така не се съобщава, но има две версии - или небрежност при боравене с огън, или авария в ел. мрежата.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес