Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Демонстрантите в Киев подпалиха автобус на "Беркут"

11 декември 2013, 12:03 часа • 18267 прочитания

Хаосът в Киев продължава, след като демонстранти успяха да подпалят автобус на специалните полицейски части „Беркут”. Не е ясно как точно се е случило всичко – предполага се, че по автобуса е метнат коктейл „Молотов”.

След като през нощта украинската милиция опита да избута демонстрантите от площад „Независимост”, сега на площада вече има близо 25 хил. души. Това е 25 пъти повече, отколкото при първия сблъсък, предаде УНИАН. Стигна се дори до жива верига от депутати от опозицията, която не позволи на милицията да изгони окупиралите сградата на кметството в Киев демонстранти.

Междувременно украинският премиер Микола Азаров заяви на заседание на правителството, че Украйна се нуждае от финансова помощ в размер на 20 милиарда евро, за да компенсира загубите при евентуалното подписване на Споразумението за асоцииране с Европейския съюз. Той каза, че украинската делегация, която е на посещение в Брюксел, е поискала от ЕК да направи проверка на украинската икономика, за да е ясно къде е най-необходимо да се даде финансова помощ.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес