Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Дано мама не го види!": Украински боец се снима само на 20 км от Курската АЕЦ? (ВИДЕО)

13 август 2024, 16:07 часа • 2551 прочитания

Украински боец публикува в социалните мрежи видео от околностите на град Лгов в Курска област, което е само на около 20 км от Курската АЕЦ.

На кадрите военният поздравява близките си и маха към камерата, сочейки табелата за излизане от руския град. (Същевременно се появиха и кадри от друго място - Любимовка. Вижте по-долу в текста.)

"Надявам се, че майка ми няма да види това видео, защото й обещах, че ще съм наблизо", казва той.

Не е известно кога е заснето видеото нито за момента може да се потвърди независимо дали украинските сили са стигнали вече дотам.

Още: Уплашени сме, искаме вкъщи: Пленени руски наборници от Курск молят Путин за помощ (ВИДЕО)

В предните дни именно от това се опасяваха руските военни кореспонденти, които предупреждаваха в хор, че украинците могат да превземат Курската атомна електроцентрала.

Руските власти и телеграм канали веднага заявиха, че видеото е инсценировка, табелата е фалшива, а в района на Лгов няма украински войски. "Те просто са направили макет на пътния знак", пишат руските медии.

Още: "На колене пред Украйна": Украинските пощи с нова култова марка (СНИМКА)

Украинците контролират още едно селище - Любимовка?

Междувременно се появи и видео от ударната група "Черен лебед" на 225-а отделна десантно-щурмова украинска бригада от село Любимовка също в Курска област. 

На кадрите украински военен маха буквата "О" от името на селището на табелата и на нейно място изписва със спрей "I", както е според украинския правопис„Любимівка“. На табелата също се виждат и цветовете на украинското знаме.

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес