Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Четирима украински войници са убити при атака в Източна Украйна

06 август 2019, 21:59 часа • 6559 прочитания

Четирима украински войници бяха убити при нападение с граната в разкъсаната от войната източна част на страната, най-големият дневен брой на загиналите за последните седмици, предава AFP.

Инцидентът е станал в близост до село Павлопол близо до контролирания от Киев пристанищен град Мариупол, заяви Александър Данилюк, секретар на Съвета за национална сигурност и отбрана.

Украинският президент Владимир Зеленски нарече инцидента опит за "подкопаване" на усилията на Украйна за мир и призова Франция, Германия и Русия "да се срещнат възможно най-бързо, за да възобновят преговорите".

"Няма да престанем да работим за прекратяване на военните действия, но няма да оставим без отговор атака срещу нашите войници", написа Зеленски на своята страница във Facebook.

Село Павлопол се намира в контролираната от Украйна част от Донецка област в близост до самопровъзгласената Донецка народна република. През 2014 г. селото се оказва в неутралната зона, от която е трябвало да бъдат изтеглени всички оръжия. През 2015 г. Украйна си връща контрола върху населеното място.

Илия Лазаров
Илия Лазаров Отговорен редактор
Новините днес