Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Чешки политик: Полицията ме пази от руски убиец

29 април 2020, 17:03 часа • 2565 прочитания

Шефът на един от районите на Прага, където бе демонтиран паметник на съветския маршал Конев, заяви, че полицията го е взела под закрила заради информация за убиец, пристигнал в Чехия от Русия, съобщи ВВС.

Преди това чешката преса съобщи това, но само позовавайки се на анонимни източници.

Руското посолство в Чехия нарече информацията за подготовката на убийствата „възмутителни и измамни инсинуации“.

"Беше установено, че тук има руснак, чиято цел е да ме убие. И не само мен, но и Гржиба, и Новотни", каза в интервю за телевизия Prima шефът на общинския район Прага-6 Ондржей Коларж.

По-рано за това, че е бил под полицейска защита, каза в интервю за руската служба на BBC и кметът на Прага Зденек Гржиб. В същото време кметът не потвърди съобщения, че тази защита му е отредена заради заплаха от страна на Русия.

Чешката полиция все още не е потвърдила или опровергала сведенията, че двама пражки политици са взети под охрана поради факта, че руснаците възнамеряват да ги убият.

Зденек Гржиб ръководи преименуването на площада, на който се намира руското посолство в Прага, на площад „Борис Немцов”.

Павел Новотни – ръководещ друг район на Прага - предлага в управлявания от него район да издигнат паметник на войниците от армията на генерал Власов, които през май 1945 г. помогнаха на въстаниците да освободят Прага от германския гарнизон.

Вижте още:

Шойгу иска наказания за махане на паметници на съветската армия в чужбина

Спасиана Кирилова
Спасиана Кирилова Отговорен редактор
Новините днес