Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Черно море стана зелено море и при крайбрежието на Крим (ВИДЕО и СНИМКИ)

18 юни 2023, 18:37 часа • 26555 прочитания

Черно море се превърна в зелено море и при крайбрежието на Кримския полуостров. Само че зеленият цвят на водата не е следствие от взрива на язовир "Каховка", а заради изпускане на химикали за тръби от руснаците, които контролират Крим от 2014 година насам - това твърди "Украйна днес".

Зеленият цвят на водата стана факт при Балаклава, като снимки и видео ясно показват за какво стана въпрос.

Замърсяване: Черно море стана зелено море при Одеса заради язовир "Каховка" (ВИДЕО)

Междувременно, последствията от взрива на язовир "Каховка" стават видими в Ялта. Там водата изхвърли трупа на диво прасе на един от местните плажове:

Що се отнася до АЕЦ Запорожие, МААЕ коментира, че в момента водата от изпускателния канал на близката Запорожска топлоелектрическа централа (ЗТЕЦ) захранва бризгалните басейни на АЕЦ-а, които охлаждат шестте затворени реактора и отработеното гориво, а също така поддържа отделния охладителен басейн пълен, като основно компенсира изпарението. АЕЦ все още има потенциални резервни запаси от вода, твърди украинската страна. Също така е възможно централата да се захранва с вода от най-близката река чрез инсталиране на мобилни водни помпи. Но дали руснаците ще действат по този начин, украинската страна няма как да каже.

Забрана да се къпеш в Черно море при Одеса: Открити са куп болестотворни бактерии и вируси

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес