Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Част от Запорожие реши да се присъедини към ДНР

19 април 2022, 15:11 часа • 10720 прочитания

Властите в запорожкия Розовски район на Украйна проведоха гласуване по въпроса за присъединяването към Донецката народна република. Населението единодушно подкрепя инициативата за временно присъединяване, показва видео, публикувано в Telegram канала на репортерът на руската държавна телевизия Андрей Руденко. В познат от едни отминали на доста места в Източна Европа времена, за които допреди войната в Украйна имаше общо възприятие, че никога няма да се върнат, няма несъгласни или въздържали се от предложението за присъединяване към ДНР.

Видеото показва как след поканата от властите за гласуване по въпроса за присъединяване към Донецката народна република всички присъстващи изразяват подкрепата си за това предложение.

В началото на април ръководителят на ДНР Денис Пушилин и секретарят на Генералния съвет на „Единна Русия“ Андрей Турчак издигнаха руския флаг и знамето на победата в село Розовка, Запорожка област.

Присъстващите на това събитие придружиха поставянето на знамената с викове "Ура" и скандираха: "Русия!". Ръководителят на ДНР също така отвори приемна в Розовка.

По-рано днес руският външен министър Сергей Лавров обяви, че започва нов етап от "специалната операция" на Русия в Украйна, насочена към "пълното освобождаване" на Донецката и Луганската народна република.

Антония Михайлова
Антония Михайлова Отговорен редактор
Новините днес