Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Българските музиканти, записали музиката за Саркози, не знаели за кой е!

20 февруари 2012, 20:05 часа • 4350 прочитания

Българският оркестър, който записал музикалната тема за предизборната кампания на президента Никола Саркози, не знаел кой е поръчал мелодията, каза за Франс прес ръководителката на оркестъра Елена Чучкова.

Никой, дори диригентът, не трябваше да знае за кого е предназначена тази музика, тъй като Саркози още не беше стартирал кампанията си, обясни тя. Темата, интерпретирана от петдесетина музиканти, била записана на 12 февруари, а перкусиите били добавени после по електронен път.

С ръководителката на симфоничния оркестър СИФ 309 се свързал авторът, френският композитор Лоран Ферле, с когото тя вече била работила, допълва БТА. Ние работим от 20 години с цяла Европа, по-специално Италия, Франция, Великобритания и, макар и по-малко, със САЩ, каза Чучкова, припомняйки, че СИФ 309 е изпълнител на музиката за филми като "Хористите" на Кристоф Баратие и "Осем жени" на Франсоа Озон.

За първи път обаче записваме музика за предизборна кампания, добави тя, описвайки мелодията като много приятна и тържествена като химн.

Адриана Димитрова
Адриана Димитрова Отговорен редактор
Новините днес