Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Българи в Норвегия внесоха протестна декларация срещу отнемането на деца

10 декември 2018, 12:19 часа • 3282 прочитания

Представители на българската общност в Норвегия внесоха протестна декларация срещу незаконното и брутално отнемане на наши деца в Скандинавската държава.

Валентин Желев - админ на българската общност в Норвегия, Александър Желев - админ на българската общност в Норвегия и Николай Николов - председател на "Асоциация на бащите в България", входираха декларация от 7 страници. Те я предоставиха на шефовете на БАРНЕВЕРН в Кристиансан - Моника Брюнер и Хайди Салвесен.

В една от точките в декларацията те информират норвежките власти, че българския народ е много чувствителен на тема грубото отнемане на деца от родителите и тяхното насилствено асимилиране. 

В декларацията е отбелязано още, че в Норвегия има случаи на отнети деца още преди раждането им. 

"БАРНЕВЕРН" използва силата, парите и безконтролната си власт, за да манипулира показанията на биологичните родители в съдебните зали", се казва още в декларацията.

По думите на вносителите "БАРНЕВЕРН действа като терористична организация, щедро финансирана и покровителствена от Правителството на Норвегия."

На срещата в офиса на БАРНЕВЕРН българската общност поиска да се договорят методи за съдействие от страна на България при случаи с наши деца в Скандинавската държава.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес