Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Бъдещето на Eurostar изглежда крайно несигурно

18 януари 2021, 07:04 часа • 1364 прочитания

Британски бизнесмени призоваха правителството да спаси компанията Eurostar, се казва в съобщение до медиите, след като от компанията заявиха, че са близо до колапс след затварянето на границите на Великобритания заради новия "британски" вариант на COVID-19, предаде БГНЕС.

Доскоро символ на бързото и луксозно пътуване с високоскоростни железопътни линии в Европа, Eurostar беше осакатен от коронавирусната криза, а специалните ѝ платформи и съоръжения в Париж, Лондон и Брюксел вече са зловещо тихи. Понастоящем се изпълнява само една услуга на ден между Париж и Лондон, далеч от времената преди пандемията, когато имаше по два влака на час в пиковите часове.

Лобистката група London First заяви, че Eurostar се нуждае от "бързи действия, за да бъде защитено бъдещето ѝ", в писмо, изпратено до британския финансов министър Риши Сунак и цитирано от Агенция Блумбърг.

Миналата седмица Eurostar, чийто мажоритарен собственик е френската фирма SNCF, съобщи, че обемът на дейността ѝ се е свил с 85% спрямо предходната година.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес