Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Буданов: Северна Корея от месец снабдява Русия със снаряди и ракети

14 септември 2023, 14:06 часа • 3531 прочитания

От месец и половина Северна Корея доставя на Русия 122 мм и 152 мм снаряди и ракети за реактивните системи „Град“. Те могат да помогнат на Русия да спечели време докато военната й индустрия навакса нарастналото търсене. Това заяви началникът на Главно разузнавателно управление на Украйна Кирило Буданов, коментирайки посещението на севернокорейския лидер Ким Чен Ун в Русия и срещата му с Владимир Путин. 

Според западни медии по време на тази среща Путин е преговарял с Ким именно за доставка на боеприпаси, спешно необходими на армията му на фронта в Украйна, в замяна главно на технологии и петрол, пише NV.

ОЩЕ: Срещата на космодрума не е случайна: Ким търси руска помощ за разработване на военни разузнавателни спътници (ВИДЕО) 

САЩ още миналата седмица обявиха, че са обезпокоени от перспективата Северна Корея да получи от Москва руски оръжия, достъпът до които бе ограничен за Пхенян от санкции в продължение на две десетилетия - особено по отношение на севернокорейската програма за балистични ракети, способни да носят ядрено оръжие.

ОЩЕ: Украинското разузнаване опроверга западните медии, че Русия е увеличила производството на ракети

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес