Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

British Airways и Lufthansa спряха полетите до Кайро

21 юли 2019, 08:42 часа • 4864 прочитания

"British Airways" и "Lufthansa" прекратиха временно полетите си до Кайро поради опасения за безопасността, това са съобщили двете компании, без да дават допълнителна обосновка на решението си, предава англоезичната редакция на Deutsche Welle.

За " British Airways" спирането на полетите е за седем дни, като то започна в събота, 20 юли и има за цел да "позволи допълнителна преценка", заявиха от английската компания. Германската компания "Lufthansa" също спря полетите за Кайро от летищата на Мюнхен и Франкфурт в събота, като официалната причина е "оценка на ситуацията".

"Има повишена опасност от тероризъм срещу авиацията", заявиха от британския "Форин офис" в съобщение, насочено към гражданите на страната, желаещи да летят до Египет. Външното министерство в Лондон каза още, че полетите от Кайро към Великобритания преминават през "допълнителни охранителни мерки", като пътниците се призовават да "съдействат пълно на охраната на летищата", предаде агенция Фокус.

Говорител на "British Airways" отказа да коментира дали решението на компанията е във връзка със съобщението на Лондон. Останалите полети действат без забавяния или допълнителни пречки.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес