Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Британските затвори - пълни с албански наркодилъри

11 март 2019, 21:49 часа • 3910 прочитания

Броят на албанците в затворите във Великобритания се е увеличил четирикратно през последните пет години, тъй като наркодилърите са "окупирали" улиците с евтин кокаин. Това пише в. Daily Mirror.

Според данни на британското министерство на правосъдието, ако броят на затворниците от Албания през 2013 г. е 212, през миналата година този брой достигна 760. От тях 433 души са в затвора за наркотици.

Това се посочва в продължението на поредица от статии на вестника, посветени на албанската мафия.

Известният изследовател Мохамед Касим от Университета в Лийдс Бекет и експерт в областта на престъпността във вестника заяви, че "албанците имат сериозна репутация и не мислят два пъти дали да използват сила".

„ Албанците имат сериозна репутация и никой не се опитва да им се противопостави. Те не мислят два пъти, преди да използват сила. Имаме млади албанци, които идват да печелят пари от пазара на наркотици. Някои от тях имат големи вили и други имоти в Албания“, твърди Касим.

На 25 февруари Daily Mirror съобщи, че албанската мафия е поела контрола над пазара на кокаин във Великобритания, оценен на около 5 милиарда паунда.

Според вестника албанската мафия завладява пазара, като постига споразумение с "търговците на едро" и пряко преговаря с колумбийските картели, което води до по-ниски цени и по-висока чистота на кокаин на пазара.

Поради това сега Великобритания е изправена пред най-голям брой млади хора в Европа, използващи кокаин.

Деница Райкова
Деница Райкова Отговорен редактор
Новините днес