Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Британски принц „осигурява” срещу пари сближаване с Путин

10 май 2021, 09:33 часа • 1140 прочитания

Британският вестник Sunday Times и Channel 4 обвини братовчеда на кралицата принц Майкъл от Кент, че използва титлата с цел печалба.

Според съобщения в медиите, като част от тяхното разследване, няколко журналисти, представящи се за представители на частни компании, се срещнали с принца и неговото обкръжение им намекна, че срещу пари принцът може да допринесе за сближаване с Кремъл и по-специално с Владимир Путин.

Журналистите твърдят, че от името на Майкъл от Кент говори неговият приятел маркиз Рединг, който също нарича принца „неофициалният посланик на нейно величество в Русия“.

78-годишният принц отхвърля твърденията на пресата. В официално изявление на неговата пресслужба се казва, че той не се е срещал с президента Путин от 18 години, от 2003 г. насам, и думите на маркиза нямат основание.

Говорителят на принц Майкъл увери, че на тази среща с предприемачи (които се оказаха журналисти под прикритие) им било казано, че „нищо не може да се направи без съгласието на британското посолство - и без съдействието на Руско-британската търговска камара , която е покровителствано от принц Майкъл."

Авторите на разследването обаче твърдят, че на тях им били посочени напълно конкретни цени за услуги - от 50 до 200 хиляди лири.

Спасиана Кирилова
Спасиана Кирилова Отговорен редактор
Новините днес