Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Британска медицинска сестра уби седем бебета

18 август 2023, 21:28 часа • 5624 прочитания

Великобритания научи новината за най-лошия сериен убиец в страната в последно време. Става въпрос за британска медицинска сестра, която е призната за виновна в убийството на седем бебета и опит за убийство на други шест в болницата, където е работила, предава CNN.

33-годишната Луси Летби е наранявала бебета, за които се грижи, като е инжектирала въздух в кръвта и стомаха им, прехранвала ги е с мляко, нападала ги е физически и ги е отравяла с инсулин, разбра Кралският съд в Манчестър в Северна Англия. ОЩЕ: Разбиха мрежа за трафик на бебета на остров Крит

Съдебна заповед защитава самоличността на децата, участващи в обвиненията срещу Летби, включително тези, които са починали и оцелели под нейните грижи.

Полицията откри купища ръкописни бележки, докато претърсваше къщата на Летби по време на разследването си, включително една, която гласеше: „Аз съм зла, направих това“.

Тя тайно е нападнала 13 бебета в неонатологичното отделение в болницата „Графиня на Честър“ между 2015 г. и 2016 г., се казва в изявление на Британската прокуратура.

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес