Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Британците трябва да стоят вкъщи, докато COVID-19 не отшуми

25 април 2020, 20:40 часа • 4686 прочитания

Британските власти призоваха жителите на Острова да продължат да стоят у дома, докато рискът от заразяване с COVID-19 и разпространението на коронавируса не изчезне.

В събота, британският вътрешен министър Прити Пател направи изявление по време на ежедневната пресконференция на Даунинг Стрийт.

Пател подчерта, че броят на жертвите и заразените с COVID-19 продължава да расте ежедневно. Въпреки това, за да се измъкне страната от кризата, хората трябва да продължат да се изолират и да следват препоръките на правителството и Министерството на здравеопазването.

"Призовавам всички вие да останете силни и въплъщавайки духа на националното единство, да продължите да следвате тези препоръки: останете вкъщи, за да защитите системата на здравеопазването и да спасите животи", каза тя.

Във Великобритания броят на смъртните случаи от COVID-19 надхвърли 20 000 души, броят на заразените е близо 150 000 души. През изминалото денонощие 813 души са починали от коронавирус в британски болници, а броят на случаите се е увеличил с 4913.

Илия Лазаров
Илия Лазаров Отговорен редактор
Новините днес