Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Брижит Бардо отказва COVID ваксината заради „алергия към химикали“

07 януари 2022, 16:38 часа • 4194 прочитания

Брижит Бардо, която от години се е оттеглила в Сен Тропе в Южна Франция, обяснява нежеланието си да се ваксинира с алергия към химически продукти. В интервю пред списание Gala актрисата разкри, че не се имунизира с каквито и да било ваксини, тъй като е алергична.

На въпрос на списанието дали си е поставила ваксина срещу COVID звездата, която днес е широко известна и с дейността си като защитник на животните, споделя следното: "О, не! Алергична съм към всякакви химикали". „Дори когато пътувах до Африка, отказах да се ваксинирам срещу жълта треска. Тогавашният ми лекар ми беше написал фалшиво удостоверение. Заминах и се върнах в страхотна форма!“, добавя тя без да уточнява кога се е случило това.

Прехвърлила 80-те, тя твърди, че се чувства в отлично здраве за възрастта си. „Разбира се, аз съм на 87, но се кълна, че не изглеждам на толкова“, казва тя. И добавя: „Имам двойна артроза на тазобедрената става, ходя с патерици, но ако ми пуснат румба, ча-ча-ча, нещо на Джипси Кингс или фламенко, имам желание да се раздвижа.“

Междувременно френското правителство насърчава ваксинацията като основна защита на населението срещу епидемията от Covid-19. В сряда министърът на здравеопазването Оливие Веран приветства големия брой хора, получили първата си доза през деня: 66 000 души. От началото на пандемията вирусът е убил близо 125 000 души във Франция, според статистиката.

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес