Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Борис Джонсън се опитва да анулира дълг

13 май 2021, 12:20 часа • 2062 прочитания

Британският премиер Борис Джонсън подава молба за отмяна на съдебно решение за неплатен дълг, казаха от „Даунинг стрийт” след съобщения, че "теоретик на конспирацията във връзка с Covid" твърди, че е подложен на клевети., предаде АФП.

Джонсън все още не е уредил дълга от 535 британски лири (757, 624 евро) след решение от 26 октомври миналата година, според онлайн база данни с решения на граждански окръжен съд.

"Ще бъде подадено заявление за разпореждане за отмяна на решението по подразбиране, за заличаване на иска и за декларация, че искът е напълно без основание", заяви говорителка на „Даунинг Стрийт” късно в сряда.

Джонсън е посочен като длъжник и адресът му е посочен като „Даунинг Стрийт” 10 - дом на премиерите от 1735 г. и една от най-известните резиденции в страната.

"Решение по подразбиране" се прилага, когато респондентът не успее да отговори, а в. „Дейли Мейл” съобщи, че в молбата не е посочено нито пълното име на Джонсън, нито точния му адрес, който е на съседния номер на улицата. Вестникът и „Ивнинг Стандарт” съобщават, че искът е предявен от общественичка, която казва в молбата си до онлайн съд за искове, че Джонсън й дължи 535 британски лири за "повторна клевета".

Исковете за клевета обаче ще бъдат разглеждани от съдилища от по-висока инстанция, а „Дейли Мейл” пише, че ищцата "е теоретик на конспирацията за Covid, която е подала множество искове срещу г-н Джонсън и публични институции".

През последните седмици финансите на Джонсън са все повече в центъра на вниманието, отчасти заради пищното преобразяване на апартамента му на „Даунинг Стрийт”. Запитан дали Джонсън има други неплатени задължения, неговият прес секретар каза в сряда:”Не трябва да се притеснявате, не.”

Спасиана Кирилова
Спасиана Кирилова Отговорен редактор
Новините днес