Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Борис Акунин: Дори и утре Путин да не е на власт, Русия също ще поеме по този път

09 октомври 2022, 17:48 часа • 9164 прочитания

Дори и утре Путин да не е на власт, Русия също ще поеме по този път.(...)Имаше период на творческа свобода, но сега е напълно заличен.(...) Революция в Русия могат да направят тези, които са останали, това заяви руският писател Борис Акунин в ефира на bTV.

По думи на писателя голяма част от руснаците са против агресията в Украйна, започналата през 2014 г.

"Всички бяхме шокирани и възмутени от случилото се, но на милиони хора и досега им затварят очите."

Акунин е на мнението, че никой не вярва на това, което се говори в Русия и е крайно време да се промени държавата, защото централизирана власт не е правилният модел на управление в тази държава.

Във връзка с информацията, че Руската Православна църква е заявила, че греховете на руските войници ще бъдат опростени, Акунин сподели, че руската медия има предвид, че Патриарх Кирил ще ги опрости, а не Бога.

"Православната църква 300 години е слуга на държавата", допълни още писателят.

Акунин заяви своите притеснения, че заради мобилизацията 300 хиляди души, които не са обучения ще бъдат убити и скоро ще има много гробове в Русия. За писателя, желанието на Путин да е велик и загубената връзка с реалността взима убийствени грешки, които скоро ще го доведат до края му.

Акунин вярва в ядрената заплаха, отправена от Путин, защото това е последното и единствено средство, с което той разполага.

"Победа ще бъде тогава, когато успеем да убедим руското население, че без Путин ще има бъдеще", заяви още той.

Михаил Митев
Михаил Митев Отговорен редактор
Новините днес