Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Боевете в Донбас продължават да взимат жертви, Кери пристигна в Украйна

05 февруари 2015, 12:01 часа • 16886 прочитания

Продължава да расте броят на жертвите на конфликта в Източна Украйна. 14 жители на Донбас са загинали, а други 44 са били ранени в резултат на обстрел от правителствените войски. Това съобщи ТАСС, като се позова на бунтовниците, контролиращи Донецк.

По данни на властите в Киев на територията, контролирана от армията, са дадени шест цивилни жертви. Разрушени са много жилищни сгради, има повредени трансформаторни подстанции и близо 7000 домакинства са без газоподаване, отбелязват местните власти.

Сраженията за стратегическия град Дебалцево продължават. Украинската армия е дала през последното денонощие петима убити и близо тридесет ранени, съобщи военен говорител, цитиран от Ройтерс.

Американският държавен секретар Джон Кери пристигна на посещение в Украйна, което се оценява от местните власти като поредния израз на американска подкрепа. Визитата на Кери идва в момент, в който Украйна поиска от Запада оръжия, за да може да воюва срещу проруските сепаратисти в източната част на страната.

По време на посещението си Кери ще разговоря с украинския президент Петро Порошенко и с премиера Арсений Яценюк и ще обяви отпускането на 16,4 милиона долара хуманитарна помощ за засегнатите от конфликта в Донбас. Преди срещата Порошенко специално настоя страната му да получи повече оръжия от американците.

Деница Райкова
Деница Райкова Отговорен редактор
Новините днес