Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Bloomberg: Дипломати на САЩ се опасяват, че Путин ще изиграе Тръмп

05 юли 2017, 20:25 часа • 4106 прочитания

Руският президент Владимир Путин ще има предимство за първата среща с американския му колега Доналд Тръмп заради много по-големия си външнополитически опит.

Този извод агенция Bloomberg извежда от коментари на ветерани на американската дипломация.

„Много съм обезпокоена, че САЩ могат да бъдат изиграни“, сподели Евелин Фаркас, бивша зам-помощничка на министъра на отбраната на САЩ за Русия и Украйна. Тръмп е склонен да го ласкаят, а Путин много добре разбира психологията на нашия президент“, смята тя.

Според бившия американски посланик в Русия Уилям Бърнс руският президент „ще дойде на срещата добре подготвен и е важно, американската стана също да бъде добре подготвена“, информира БГНЕС.

Двамата лидери имат различни подходи към личната дипломация, отбелязва самата агенция. Путин е известен как опитен, целеустремен тактик, който винаги се подготвя много старателно за срещите и когото е трудно да отбиеш от постигането на поставената цел. Тръмп пък е известен като човек, който пренебрегва подготовката за срещите и вместо нея се надява на силата на волята и на учението да вниква и да се ориентира в събеседника.

Милена Славкова
Милена Славкова Отговорен редактор
Новините днес