Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Блинкен се подписа на знамето на украинските граничари и получи кримско вино за подарък (СНИМКИ)

07 септември 2023, 17:27 часа • 3562 прочитания

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен се срещна с украински граничари по време на посещението си в Украйна на 7 септември. Това съобщи дипломатът в Twitter.

„Посетихме украински граничари, за да видим как продължават да защитават територията и народа на Украйна. Предоставяме 300 милиона долара ново финансиране на правоприлагащия сектор на Украйна, за да продължи тази важна работа. САЩ остават обединени с Украйна“, написа той като публикува и снимки как се подписва върху украинското знаме на фона на бронирани военни машини.

ОЩЕ: Антъни Блинкен е на официално посещение в Киев (ВИДЕА)

На Блинкен са били показани и няколко свалени руски дрона, отбелязва CNN. А също така домакините са му подарили и кримско вино, произведено в годината на неговото раждане (1962), отбелязва Reuters.

Междувременно украинските военни разпространиха видео как издигат украинския флаг в селищата Строивка и Тополи на границата с Русия. След деокупацията на Харковска област никой не бе влизал на тази територия заради мините, но сега граничарите са проправили безопасен път дотам.

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес