Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Бившият крал на Белгия не иска да даде тест за бащинство, грози го сериозна глоба

17 май 2019, 08:51 часа • 3879 прочитания

Съд в Белгия наложи тежка глоба на бившия крал Албер II, който отказва да се подложи на тест за бащинство, пише БГНЕС по информация на Deutsche Welle.

Албер II ще трябва да плаща по 5000 евро всеки ден, докато не се съгласи на ДНК изследване.

Тестът за бащинство се налага, защото белгийска художничка, израснала в едно от най-богатите семейства в страната, посочи Албер II като истинския ѝ баща. На първа инстанция съдът реши, че Албер II трябва да си направи ДНК тест, за да бъде решен казусът.

Бившият крал, който през 2013 година абдикира в полза на сина си Филип, обжалва решението на съда. Апелативният съд в Брюксел не уважи жалбата на Албер II и разпореди благородникът да даде ДНК проба в присъствието на служител от съда. Съдията разпореди и, за всеки ден, в който Албер II избягва теста, да плаща по 5000 евро на тъжителката - 51-годишната Делфине Боел. Албер II отново отказа и обяви, че ще се опита да обжалва решението във Върховния съд на Белгия.

За аферата се разбра от книга на съпругата на кралица Паола, съпругата на бившия монарх. Тя написа през 1999 г., че Албер II е имал дете от друга жена, докато са били женени.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес