Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Бивш топ мениджър на нефтената компания "ЮКОС" загина, падайки от прозорец в Москва (СНИМКИ)

19 октомври 2024, 22:13 часа • 1458 прочитания

Михаил Рогачев, 64-годишният бивш топ мениджър на компанията "ЮКОС", която се занимаваше с добив на петрол, е загинал тази сутрин след като е паднал от прозореца на жилището си в руската столица.

От информация в медиите става ясно, че Рогачев е оставил предсмъртно писмо и според предварителната версия, по която работят правоохранителните органи, се е самоубил.

Руски телеграм канали оповестиха информацията, че според близките му нищо не е предвещавало, че Рогачев е взел решение да сложи край на живота си. Според канала ВЧК-ОГПУ той е закусил сутринта в добро настроение заедно със семейството си, след това се е усамотил в банята.

Малко по-късно тялото му е намерено безжизнено под прозорците на апартамента им, който се намира в жилищен комплекс в съседство със сградата на президентската администрация. Трупът е намерен около 9:00 ч. от служител на Службата за външно разузнаване на Русия, който е разхождал кучето си.

Още: Швейцарски съд: Русия трябва да плати $2,6 млрд. на "ЮКОС" на Михаил Ходорковски

По пода на банята, където последно се е намирал Рогачев, е имало разпръснати предсмъртни бележки, които също бяха публикувани от ВЧК-ОГПУ, и в които той се сбогува със съпругата си:

Телеграм каналът Mash пък съобщи, че Рогачев е имал онкологично заболяване.

Още: Холандски съд: Русия да плати на "Юкос" 50 млрд. долара

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес