Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Бивш словашки вицепремиер арестуван за поръчково убийство

24 октомври 2017, 06:30 часа • 1871 прочитания

Бившият министър на икономиката и вицепремиер на Словакия в периода 2003-2005 година, който е и бивш лидер на политическата партия Алианс на новия гражданин /АНО/ Павол Руско е бил арестуван.

Според информация на братиславския вестник СМЕ, цитирана от БГНЕС, той е заподозрян в поръчково убийство. Става въпрос за поръчка отпреди две десетилетия да бъде ликвидирана Силвия Волзова, която е била съсобственик на компания, притежавана от Руско. Руско, заедно с Волзова, са били собственици на най-големия словашки частен телевизионен канал "Маркиза". Той бил поръчал убийството на Волзова, след като тя отказала да му прехвърли своя дял в управляващото дружество.

Според информацията в медиите, бившият министър обещал да плати на наемен убиец 20 млн. словашки крони (бел. ред. - около 450 000 долара) и да му даде аванс в размер на 500 000 крони (бел. ред. - около 10 000 долара). Полицията арестува потенциалния убиец, който дава показания срещу Руско. Самата Волзова напуска Словакия и се заселва в Германия.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес