Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Бивш редактор на News of the World ще лежи 18 месеца в затвора

04 юли 2014, 13:39 часа • 13343 прочитания

Бившият редактор на закрития таблоид News of the World Анди Колсън бе осъден на 18 месеца затвор за участието му в скандала с подслушването на телефони. Именно този случай доведе до закриването на притежавания от Рупърт Мърдок вестник, припомня АФП, цитирана от "Фокус".

Съдия в лондонски съд осъди Колсън, след като той беше признат за виновен на 24 юни в заговор за прихващане на гласови-съобщения с цел намиране на истории за таблоида. Делото срещу бившия журналист продължи 8 месеца.

Бившият редактор новини в News of the World Грег Мискив и главният репортер Невил Търлнек получиха по шест месеца затвор, а журналистът Джеймс Уетруп и частния детектив Глен Мълкеър получиха шестмесечни условни присъди. По-рано и четиримата се признаха за виновни в подслушване на телефони.

В края на миналия месец Ребека Брукс - главна редакторка на вестника - беше оневинена по всички обвинения в подслушване.

През 2011 г. около медията на Рупърт Мърдок избухна грандиозен скандал, след като стана ясно, че той е подслушвал редица политици, общественици, свои източници, лица от шоубизнеса, дори кралското семейство.

 

 

Деница Райкова
Деница Райкова Отговорен редактор
Новините днес