Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Бивш офицер от ФСБ е сред руските доброволци, атакували Белгородска област (СНИМКИ)

23 май 2023, 13:12 часа • 11703 прочитания

Руски медии и канали в Telegram излязоха с информация за някои от членовете на руските доброволчески отряди, които поеха отговорност за вчерашната атака в Белгородска област, която продължава и днес. 

Единият от тях е идентифициран като Алексей Левкин и е член на Руския доброволчески корпус, който заедно с легиона „Свобода на Русия“ проникна на 22 май в Грайворонски район на Белгородска област. През 2018 г. има издадено решение на московски съд за задочния арест на Левкин с обвинение за "създаване на екстремистка общност" и "подбуждане на омраза или вражда". Левкин е също така солист на блек метъл групата M8L8TH и преди това се е сражавал на страната на Украйна в Донбас. Днес, 23 май, той е обявен за издирване от руските власти, съобщи РБК.

Телеграм каналът Astra пише, че сред руските граждани, участващи в операцията, са бившият актьор Кирил Канахин, бившият офицер от Федералната служба за сигурност (ФСБ) Иля Богданов и Алексей Долгов от легиона „Свобода на Русия“, който преди това е служил във Въоръжените сили на Руската федерация.

ОЩЕ: Руските доброволци: Продължаваме с освобождението на Белгородска област 

Източник: Telegram/ASTRA

ОЩЕ: Украинското разузнаване: Русия спешно изтегля ядрените си боеприпаси от Белгородска област

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес